kookgroepen voor kinderen met autisme / ADHD en/of hoogbegaafdheid

(Kinder-) kooklessen zijn leuk en educatief. Het doel is dat kinderen en (jong) volwassenen zelf koken, ingrediënten en keukengereedschappen gaan waarderen en er mee leren omgaan. Hierdoor zullen ze zelfstandig een goede maaltijd op tafel kunnen zetten!

Koken met autisme is geen belemmering. Koken met autisme bij mij in de studio of op een andere locatie is een uitdagende en leuke manier om al je vaardigheden te leren gebruiken.

 

Koken is naast dat het ontzettend leuk is om te doen ook een goede manier om sociaal bezig te zijn. Want als je kunt koken is het heel erg leuk om je familie of vrienden te vragen om bij je te komen eten. Of wil je zelf een taart bakken voor je verjaardag en dit samen met je familie of vrienden op eten? Wat zullen ze dit lekker vinden!

 

Voor wie is de kookles bestemd?

 

Mijn kooklessen zijn speciaal voor kinderen met autisme, ADHD en/of hoogbegaafdheid. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Ik heb mij gespecialiseerd in het koken met kinderen met autisme. Als jij een vorm van autisme hebt kan het lastig zijn om te plannen, ingewikkeld zijn om een recept te lezen en vervelend zijn om nieuwe dingen te ontdekken. Ik leer je graag koken en ik wil je laten ervaren dat koken ook voor jou heel leuk en lekker is!

Je wilt:

·                    Leren koken en bakken?

·                    weten hoe je een recept moet vertalen naar acties?

·                    Gewichten en volumes wegen?

·                    nieuwe smaken proeven en voedsel aanraken?

·                    een keer wat anders doen dan gamen?

·                    meer zelfvertrouwen krijgen?

·                    nieuwe leuke mensen leren kennen?

·                    niet met autisme maar met koken bezig zijn?

 

Hoe werkt het?

Samen met andere chefs in de dop maak je een gerecht dat je mee naar huis neemt. Je kunt thuis je kookkunsten laten proeven. Je familie wil het vast heel erg graag proeven en zullen je vertellen dat het erg lekker is wat je hebt gemaakt.

Iedere kookles gaan we eerst even kort terugdenken aan de vorige les en kunnen we laten zien of we nog alles weten.

Individuele lessen of duo- lessen zijn ook mogelijk. We maken een lesprogramma wat helemaal op maat gemaakt is op basis van wat jij wilt leren. De basis van de lessen is hetzelfde en verlopen via dezelfde structuur.

 

 

Tijdstippen van de Kook Lessen

Ik geef standaard les op dinsdag en woensdag, donderdag middag. Alle andere dagen geef ik les in overleg. (Zowel groepen als individueel)

Groep 1
Maandag en Dinsdag ( 15.30 tot 17.00 uur) Dit is een wekelijkse groep met maximaal 6 kinderen, hier mogen ook kinderen zonder autisme aan deel nemen.

Groep 2
Woensdag (14.00 tot 16.00 uur) Deze middag is exclusief gereserveerd voor kinderen met autisme. Er wordt gewerkt in een groep van maximaal 4 kinderen. Je tekent in voor een cluster van 6 maanden. Je bent niet verplicht om iedere week mee te doen. Je ouders geven de datums door op de dagen dat je deel wilt nemen)

 

Kennismaken

Een introductie les is een eenmalige aanbieding om je te laten ontdekken of kookles iets voor je is. De kosten hiervoor zijn slechts 25,00,- voor een kookles inclusief recepten en gerechten om mee naar huis te nemen.

Op tijd afmelden

Als de afspraken eenmaal vaststaan, dan moet je bij verhindering niet vergeten je af te melden. Doe je dit namelijk niet op tijd (2 dagen van te voren) dan moet je de les gewoon betalen.

Persoonsgebonden Budget

Kookbegeleiding kan worden vergoed vanuit het persoonsgebonden budget, vaak kortweg PGB genoemd. Door het koken werk je aan verschillende doelen als, leren plannen en organiseren, motorische vaardigheden, sociale ontwikkeling, meer zelfvertrouwen en nog veel meer.
Voor meer informatie over PGB kun je o.a. terecht bij het Zorgverzekering Informatie Centrum. Z.I.C.
Wanneer kom ik in aanmerking voor PGB: www.zorgverzekering.org/algemene-informatie/langdurige-zorg/wanneer-in-aanmerking-pgb/
Of bij de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/vraag-en-antwoord/pgb-aanvragen
.

 

Kosten

Kookbegeleiding kost € 70,- voor twee uur inclusief ingrediënten, recepten en al het lekkers mee naar huis.
Krijg je geen PGB maar is er wel sprake van autisme? Neem dan contact met me op. In veel gevallen kan ik een aangepast tarief aanbieden.

 

 

Ik heb er ontzettend veel zin om samen met jou te gaan koken!